12425 - Established June, 2013 - all GRiSO, all the time...
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Poor running new GRiSO

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nicktulloh
Montanarolo
Montanarolo


Posts : 20
Join date : 2014-10-29
Age : 61

PostSubject: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 10:44 am

New, left over 2013 GRiSO. From day one it has not run correctly, IMHO.

Took it back and they 'fixed' it. Got it home and was the same.

Took it back and they said the test ride showed it to be running normally.

Took demo GRiSO out as a comparison and it ran the same. Like crap.

Best description is a hesitation or stumble. Not a real miss as such. No backfiring. Enough of a presumably fuelling hiccup to make you take your weight on your arms. All rpms, all gears. I can hear it running it up in neutral to 4k, tried to show that to them - response was - you shouldn't do that.

Coming up on 600 miles so I'm going to have them do the first service and if that doesn't change anything, try a new tune.

I've had three other guys ride it with the same result - 'that can't be right'. Total of 160 years of riding experience agree on that, at least.

Any ideas would be appreciated. Do have new plugs and caps for after the 600 mile service.
Back to top Go down
Pete Roper
GRiSO
GRiSO


Posts : 3783
Join date : 2013-05-29
Age : 59

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 11:13 am

Hard to say from your description but it doesn't sound right to me. You can check the plug caps easily but taking the lead covers off and starting the motor then look and listen for the spark snapping to earth.

After the 600 service grab an Allen key and check that both of the air bleeds aren't open. If they aren't? Find another shop.

Pete
Back to top Go down
opc
Grignapoco
Grignapoco


Posts : 153
Join date : 2014-06-19

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 11:16 am

What did they "fix"? For what it's worth, some dealers do not do a TB balance as a part of the 600mi service. It makes no sense, but there it is. This is a pretty basic first step to start troubleshooting an issue.
Back to top Go down
nicktulloh
Montanarolo
Montanarolo


Posts : 20
Join date : 2014-10-29
Age : 61

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 2:02 pm

The strange thing is the demo bike running exactly the same. It is at the same shop but .....
Back to top Go down
Steak
L'Innominato
L'Innominato


Posts : 1907
Join date : 2013-05-28
Age : 51

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 2:07 pm

(Fixed your Don Abbondio status...)

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
[You must be registered and logged in to see this image.]

2012 MOTO GUZZI GRiSO 1200SE

2013 MOTO GUZZI STELVIO 1200NTX - Orange Blossom Special
Back to top Go down
http://www.grisoghetto.com
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3977
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 3:02 pm

Find another shop. I suspect they set both up the same, ie badly.

A stock GRiSO can hunt below 4000 RPM, but it's hardly as you describe. Dollars to donuts the throttle bodies need balancing and more than likely both air bleeds are open.
Back to top Go down
opc
Grignapoco
Grignapoco


Posts : 153
Join date : 2014-06-19

PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Wed Sep 09, 2015 3:08 pm

nicktulloh wrote:
The strange thing is the demo bike running exactly the same. It is at the same shop but .....

This just suggests they have a gap in their setup procedures.  They're making the same mistake over and over; such as not doing a TB balance.

Steak wrote:
(Fixed your Don Abbondio status...)
SQUIRREL!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Poor running new GRiSO   Today at 4:47 am

Back to top Go down
 
Poor running new GRiSO
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GRiSO ghetto :: The Ghetto :: GRiSOLOGY-
Jump to: