12425 - Established June, 2013 - all GRiSO, all the time...
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 GRiSO 1200 6050 miles 2010

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Pete Roper
GRiSO
GRiSO


Posts : 3769
Join date : 2013-05-29
Age : 59

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Fri Feb 12, 2016 11:53 am

Excellent! Good score!
Back to top Go down
wardentm
Nibbio
Nibbio


Posts : 516
Join date : 2015-05-16
Age : 64

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Fri Feb 12, 2016 12:14 pm

Sometimes you luck out but in this case you lucked in
Great stuff
Regards
Back to top Go down
Grisonut
GRiSO
GRiSO


Posts : 1015
Join date : 2014-01-02

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Fri Feb 12, 2016 1:37 pm

Yay!! Good for you Guzzi Cat.
Back to top Go down
Tolle09
Don Abbondio
Don Abbondio


Posts : 234
Join date : 2014-10-07
Age : 53

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 10:45 am

Mine's been inspected and found to have no wear, its done 6,500miles. The email today said Sport failures are rarer than GRiSO ones due to softer cams "giving the followers an easier time" so no "valvetrain modifications will be necessary". I'll just have to go and pick it up and do it myself sometime.
Back to top Go down
little750
Grignapoco
Grignapoco


Posts : 194
Join date : 2014-05-07
Age : 61

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 11:42 am

Did you get pictures?
Back to top Go down
Tolle09
Don Abbondio
Don Abbondio


Posts : 234
Join date : 2014-10-07
Age : 53

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 11:59 am

No I didn't, just got a message this aft from plaggio to say the chosen dealer had looked at it. They've had it for three weeks and if I'd known in that time when they were going to do it I could have bobbed in as I go past now and again for work, but communication has been glacially slow, and i didn't want to piss them off by ringing a lot . I'll ask if they took pics at the shop, but it's probably unlikely.
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 12:24 pm

Tolle09 wrote:
Mine's been inspected and found to have no wear, its done 6,500miles. The email today said Sport failures are rarer than GRiSO ones due to softer cams "giving the followers an easier time" so no "valvetrain modifications will be necessary". I'll just have to go and pick it up and do it myself sometime.


Is that so? 1200 Sport:

[You must be registered and logged in to see this image.]


I would check it yourself.
Back to top Go down
Pete Roper
GRiSO
GRiSO


Posts : 3769
Join date : 2013-05-29
Age : 59

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 12:41 pm

Sports in my experience are the worst of the lot. Sorry, I call bullshit.

Pete

PS. As an addendum to that there is probably a very easy way to see if the camboxes have been removed. Whip a rocker cover off and on the upper rest stud under the nut there should be the earthing tang. This looks like a washer with a rectangular *Ear* on it that reaches out and touches the rocker cover.when the nut is undone the washer invariably turns and the tang cuts into the alloy of the rocker retainer plate. If the plate is undamaged I'd hazard a guess the cambox hasn't been removed so the cam and tappets can't of been inspected.

If the bike is a later one with the 'Floating' rocker covers this isn't relevant as the earthing tang was moved.

Back to top Go down
Tolle09
Don Abbondio
Don Abbondio


Posts : 234
Join date : 2014-10-07
Age : 53

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu Feb 25, 2016 2:31 pm

I'm obviously not going to get any further with gratis factory parts, so I probably won't run it much 'til I get round to doing the job myself. So when I do pull the boxes and the tappets look like the milky way then i'll know that they've been skanking me.
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 18, 2016 3:17 am

Sorry for the long delay in update on my bike, (should it be of interest to anyone).
Anyway, its sorted, took a while, but MG supplied a kit for my bike, it needed a C kit, i got it back yesterday, the kit was installed by -Fowlers-The Piaggio dealer in Bristol UK.
The service manager at Fowlers Chris Wellington, followed up with my case, there was a bit of question over the service history, but it was acceptped, Fowlers installed kit as soon as they could fit it in workshop, it worked in my favour to leave bike with them, so when they had a no show they sorted my bike.
At the end of the day im very happy about the eventual outcome, really feel that Fowlers/Chris Wellington had my interests at heart (believe me, i very rarely say things like this), i have never had any prior dealings with Fowlers, thats why im so impressed, they were very reasonable with the cost for fitting kit..
Im still going to flush again, more to satisfy my whims.
It now has slightly better MPG, upon cold/startup there is very little response on throttle, after less than a minute the throttle is ok, bit stuttery & vibey but ok.
I will maybe give it a 100 miles then do valve checks,TB balance & TPS, then see how it is, not sure what map is in bike, i suspect its the original, how do i check?.
Thanks for advice on this to all, particularly PR.
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 18, 2016 3:36 am

The only way to know for sure is pull the map and have a look.
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 18, 2016 3:59 am

OK, so where is the map pulling slot??
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 18, 2016 4:06 am

Read all about it here: [You must be registered and logged in to see this link.]





.
Back to top Go down
Dilliw
Tanabuso
Tanabuso


Posts : 55
Join date : 2016-02-17

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Thu May 19, 2016 5:19 am

Glad you got it back!  Beetle's map is the last step in my process of rescuing a 2011 SE.  I have the cables just need to get some more miles on her before I re-check the valves and load the map.  I bought it knowing it had flats and no service history then took a chance with a dealer who didn't have a clue about the problem.  I feel fortunate that it worked for less than the kit would have cost me.  

One thing that really helped me I think was that I had my own picture going in.  An experienced friend did the inspection process with me (easily bought with beer) but I'm confident that with Pete's write up and video I could have done it myself.   With Wayne it took us less than 3 beer each but by myself I guess 3-4 hours. They won't accept your pictures as any kind of evidence but it helped me in getting the dealer on my side and you are REALLY going to need that.  I didn't get any BS about "if the valves are in spec the bike is fine" or "we checked and it is o.k.".

My picture at 8k.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Tue May 24, 2016 9:34 am

Hello
Checked for map numbers when doing TB balance etc,
This is what has come up---
1AW 5AM PF2C
MG 9784060
1AW 5AM HW610
2230G801
5AMC7
2009.05.08-I KNOW WHAT THIS ONE IS!!
Can anyone tell me which map is on the bike please, i strongly suspect its the original.
Regards
Stevie
Back to top Go down
Pete Roper
GRiSO
GRiSO


Posts : 3769
Join date : 2013-05-29
Age : 59

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Tue May 24, 2016 9:39 am

Yes, it's the original, truly awful, map. Piss it off forthwith and discover the joy of the 8V!

Pete
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Tue May 24, 2016 9:53 am

Many thanks for info, i will.
Like the turn of phrase, 1st time ive laughed today.
Stevie
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 12:52 am

Subject: Map install Edit message
Good morning Beetle -tried sending PM but its sitting in outbox!!
Bought your GRiSO 1200 factory exhaust map last night, just installing, programming was successful, then went to guzzidiag, clicked on file, but there is no setup to click, all i have is-connect, preference,quit.
i checked & it is connecting, i can read the measurements, my guzzidiag is-V0 42 (C) 2014 by Beard.
Can you tell me where i have gone wrong.
Thanks
Stevie
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 1:06 am

Stevie, got your PM.

I need to update the GuzziDiag thread. Since V0.38 or thereabouts, "setup" was changed to "preferences". You've done nothing wrong, I've just been slack with my updates.
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 1:20 am

Beetle
OK, what do i need to do??, im a bit of an IT troglodyte, so youll have to write slowly!!
Love the FU2 map titles, they shoud have used that as the tappet part number??.
Regards
Stevie
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 1:27 am

I gather from your previous post that you can connect and are seeing the values in measurements?

Click on 'View' -> 'Actors'

When the Actors menu is displayed, on the 'Engine Off' side, click on one of the drop down boxes and select 'TPS Reset', then click 'Start'.  TPS reset done. Then from the dropdown menu, select 'Reset autolearning parameters', and click 'Start' again.

You're ready to ride.



.
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 1:45 am

ok, clicked actors, got -fuel pump-ignition L-ignition L-ignition R-ignition R-Rev counter-TPS reset-Reset auto learn parameters-
These are all in seperate white boxes, when i click on Fuel pump or ignition boxes, the box goes blue & i get a fuel pump type noise on the bike.
If i pres TPS or learn parameters box, they go blue while i hold button, white when i let go.
there are no start buttons/boxes.
In my measurements throttle is at 4.8.
Regards
Stevie
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 2:28 am

No Start buttons?

[You must be registered and logged in to see this image.]




[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
stevie1
Carlotto
Carlotto


Posts : 43
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 2:42 am

Nope, each item is in its own box, no drop downs, not like your picture at all.
Regards
Stevie
Back to top Go down
beetle
GRiSO
GRiSO


Posts : 3959
Join date : 2013-09-30

PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Wed May 25, 2016 2:48 am

Download the latest version: GuzziDiag




.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: GRiSO 1200 6050 miles 2010   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
GRiSO 1200 6050 miles 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GRiSO ghetto :: The Ghetto :: GRiSOLOGY-
Jump to: