12425 - Established June, 2013 - all GRiSO, all the time...
 
HomeFAQRegisterLog in

Share | 
 

 Woe woe woe is me

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rustyrotor
Tanabuso
Tanabuso


Posts : 76
Join date : 2014-05-20

PostSubject: Woe woe woe is me   Fri Jul 25, 2014 11:47 am

I've been meaning to post, smugly, about how awesome my GRiSO has been getting, on its own and with some more tweaks. Smoother, more powerful, less surge. Playing with tire pressures has really paid off.

Then yesterday I lost, oh, 75% of the power?

Runs smooth, just imagine a v35 trying to haul the GRiSO's bulk. Also I noticed the idiot red triangle flickering on, fast and uneven at high revs.

Dash was showing 17 MPG at 40-45-50 PMH, though of course I was in 3rd most of the time. It wants to stall, and will on occasion.

I just idled it. It didn't want to start, stalled a couple times, then as I'm standing there glaring bullets at it, the idle sounding like it's got a potato up its ass, and the sound changes radically, back to normal, then back to sucking,
and it goes into some sort of cycle like that. My guess, a sensor has packed up. But which one? Or I could have spudbutt myself.

Ideas?
Back to top Go down
rustyrotor
Tanabuso
Tanabuso


Posts : 76
Join date : 2014-05-20

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Fri Jul 25, 2014 11:58 am

Hey uh, can't seem to quickly find the diagnostic code...anybody got it handy?
Back to top Go down
Steak
L'Innominato
L'Innominato


Posts : 1905
Join date : 2013-05-28
Age : 51

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Fri Jul 25, 2014 12:56 pm

The first thing that comes to my mind is the poxy spark plug boots and arcus interruptus. Can you hear or see crackling arcs withing the plug well?

Here's a procedural from Micha up at Moto International here in Seattle. It's an easy fix if this is the culprit.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
[You must be registered and logged in to see this image.]

2012 MOTO GUZZI GRiSO 1200SE

2013 MOTO GUZZI STELVIO 1200NTX - Orange Blossom Special
Back to top Go down
http://www.grisoghetto.com
Steak
L'Innominato
L'Innominato


Posts : 1905
Join date : 2013-05-28
Age : 51

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 6:29 am

rustyrotor wrote:
Hey uh, can't seem to quickly find the diagnostic code...anybody got it handy?

Forgot about this part, it's at the top of every GRiSO ghetto page, under the banner...

12425

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
[You must be registered and logged in to see this image.]

2012 MOTO GUZZI GRiSO 1200SE

2013 MOTO GUZZI STELVIO 1200NTX - Orange Blossom Special
Back to top Go down
http://www.grisoghetto.com
Uzidzit
Tiradritto
Tiradritto


Posts : 325
Join date : 2013-12-01

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 8:50 am

does the exhaust smell like gas...alot when hot...look at your plugs I'll bet one is black
Back to top Go down
rustyrotor
Tanabuso
Tanabuso


Posts : 76
Join date : 2014-05-20

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 9:10 am

And here I thought that was your zip code!

No...no gas smell. Didn't ride it today....don't feel like dealing with the sketchiness. I idled it. It's idling perfectly.
Back to top Go down
Pete Roper
GRiSO
GRiSO


Posts : 3783
Join date : 2013-05-29
Age : 59

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 11:09 am

Whip the HT lead covers off and start the bike, preferably somewhere dark, warm it up and look and listen for the spark 'Snapping' to earth around the plug caps. Its usually both visible and audible.

Pete
Back to top Go down
ghezzi
Fra Cristoforo
Fra Cristoforo


Posts : 1699
Join date : 2014-05-22
Age : 59

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 2:40 pm

If you are blind, deaf and ................................. stupid, just hold onto the leads.  Razz 
Back to top Go down
http://www.biketowbrisbane.com.au
Uzidzit
Tiradritto
Tiradritto


Posts : 325
Join date : 2013-12-01

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Sat Jul 26, 2014 7:54 pm

or the crank sensor is packing it in...not too big a job, the 02 being dead con do a light version of this this, as can a flooded out charcoal evap, system...given your symptoms good chance the fuel filter has packed it in
Back to top Go down
rustyrotor
Tanabuso
Tanabuso


Posts : 76
Join date : 2014-05-20

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Mon Jul 28, 2014 11:28 am

Crank sensor...charcoal canister, fuel filter...none of these sound particularly intermittent...Are they?

This is not a snotty comment, I'm just trying to get my head around this.

Care to expand on any of these ideas?
Back to top Go down
Uzidzit
Tiradritto
Tiradritto


Posts : 325
Join date : 2013-12-01

PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Tue Jul 29, 2014 4:59 pm

crank sensor only intermittent when hot , charcoal belches only sometimes usually after an over fill, coils are bad to crack cores and run fine for a while and then after 30-40 minutes start shorting from heat expansion, fuel filters plugging up bike runs fine when run gently, but it starves when run hard speed sensor works great dry acts up wet, then for a few days till it dries out then goes back to working.

lots of possibilities
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Woe woe woe is me   Today at 7:57 pm

Back to top Go down
 
Woe woe woe is me
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GRiSO ghetto :: The Ghetto :: GRiSOLOGY-
Jump to: