12425 - Established June, 2013 - all GRiSO, all the time...
 
HomeFAQRegisterLog in
Share
 

 Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....

Go down 
AuthorMessage
jaycain
Montanarolo
Montanarolo
jaycain

Posts : 15
Join date : 2017-08-15

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 3:49 pm

2010 8V 1200 rollerized, well maintained

Got stuck in a huge thunderstorm and 20-30min downpour here in Madison WI last weekend, rain pelting my arms red. Recent set of Pirelli Angel ST's did a great job of keeping things straight pushing through water at "near highway speeds" (btw) and dodging the wandering donkeys with their hazard lights on.

That said, 4 days later:
- Struggles a bit to maintain idle on start up
- After 15min running and restarted, feels like it's on one cylinder and then I can get it to catch and run... ok
- At speed it's ok, when running at 3-5k rpm, didn't try dipping below
- At a few lights fit felt like I needed to assist the idle, like on a carb bike that's not quite right

I'm certain the bike sucked in moisture, it was pretty much unavoidable - with it coming down in sheets.
Display worked initially, and then only indicated 6mph, then worked again fine.

Running a Mistral conical carbon fiber, was Beetled but possibly reset to factory by the previous owner

I haven't done a TPS yet, but it was done 3yrs ago from the former owner.

Sorry if this is a repeat, I didn't find a thread specific on heavy rain issues. The way I usually sort this out is to open it up for miles on end, replace the spent gas, and hope... your thoughts
Back to top Go down
beetle
GRiSO Capo
GRiSO Capo
beetle

Posts : 6566
Join date : 2013-09-30

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 4:38 pm


Water in the plugs/leads. Carefully remove them (long screwdriver up the access hole near the zorst port). Clean and dry.

Speedo Sensor can ingest water too. Remove and coat with thin silicone coating.




Back to top Go down
https://www.griso.org
ghezzi
GRiSO Capo
GRiSO Capo
ghezzi

Posts : 2754
Join date : 2014-05-22
Age : 61

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 5:09 pm

Any bike with a centrally located spark plug, will usually have a small drain hole for water to escape, should there be any ingress to the spark plug tube. Said drain hole is a favourite nesting place for our little mud wasps. Do you have these critters in your locale?

Trapped water will always play havoc with inner sparkles. Fixed many a roadside breakdown with a piece of wire and a can of WD40.
Back to top Go down
http://www.biketowbrisbane.com.au
jaycain
Montanarolo
Montanarolo
jaycain

Posts : 15
Join date : 2017-08-15

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 5:28 pm

Thanks so much B, I'll use a paper cloth to pull water out of both spark plug cavities, and then acetone to absorb the remaining water.

Whats a preferred silicone coating that doesn't interfere with the readings on the speedo?

Big fan of the Perth sound btw Smile
Back to top Go down
beetle
GRiSO Capo
GRiSO Capo
beetle

Posts : 6566
Join date : 2013-09-30

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 8:24 pm


You might want to inspect the plug caps for cracks as well.


As for the silicon sealant? Any bathroom sealant will work. You just need a thin coating. The sensor is a Hall Effect device, so it won't interfere.


Back to top Go down
https://www.griso.org
ghezzi
GRiSO Capo
GRiSO Capo
ghezzi

Posts : 2754
Join date : 2014-05-22
Age : 61

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Thu Jul 04, 2019 8:30 pm

Jay, there shouldn't be any water in the plug tubes ............. clear the drain holes!
......... (long screwdriver up the access hole near the zorst port) .......
Back to top Go down
http://www.biketowbrisbane.com.au
Richard
GRiSO Capo
GRiSO Capo
Richard

Posts : 320
Join date : 2018-10-04
Age : 56

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Mon Jul 08, 2019 8:48 am

Hope you're GRiSO won't end like this one !

[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
bahamazoo
GRiSO Capo
GRiSO Capo
bahamazoo

Posts : 918
Join date : 2015-08-09
Age : 55

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Tue Jul 09, 2019 6:42 am

Shocked that needs to go back out into the rain

hate it when the tide comes in when you're having a beer...
Back to top Go down
sideshowbob
GRiSO Capo
GRiSO Capo
sideshowbob

Posts : 517
Join date : 2017-08-06
Age : 64

Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Empty
PostSubject: Re: Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....    Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....  Icon_minitime1Tue Jul 09, 2019 4:37 pm

GRiSO abuse, bad karma.
Back to top Go down
 
Heavy Rain 8V 1200, 2 days later....
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GRiSO ghetto :: The Ghetto :: GRiSOLOGY-
Jump to: