GRiSO ghetto
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


12425 - Established June, 2013 - all GRiSO, all the time...
 
HomeRegisterLog in

 

 Weird start issue

Go down 
5 posters
AuthorMessage
Lansa
Squinternotto
Squinternotto
Lansa


Posts : 8
Join date : 2022-08-11

Weird start issue Empty
PostSubject: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1Sun Nov 27, 2022 4:16 pm

Hey folks,

Sometimes when i start my 06' 1100, the oil light remains on "SERVICE" is displayed.
The engine runs on only one cylinder. Shakes like crazy!

When i go into diagnostics and clear the code, i start the bike it runs completely fine.

This seems to happen whenever the bike has been sitting for a week or two.

I did hear from others that the oil pressure sensor on these bikes are crap, but the one cyllinder thing seems weird.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
dekrause
Squinternotto
Squinternotto
dekrause


Posts : 2
Join date : 2015-03-28
Age : 70

Weird start issue Empty
PostSubject: Re: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1Mon Nov 28, 2022 4:30 am

I don´t think this is a primilarily issue of the oil pressure sensor.
Likely it is caused by a injektion or a ignition issue of this one cylinder.
I would first check replace ignition elements like cable, ignition coil, sparkplug
then propper connection of all of them. Easily you can change the ignition coil
from one side to the other to see whether your problem change from one side to the other.

lcjohnny and SemperVee1 like this post

Back to top Go down
svru
GRiSO Capo
GRiSO Capo
svru


Posts : 57
Join date : 2013-12-25
Age : 59

Weird start issue Empty
PostSubject: Re: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1Mon Nov 28, 2022 2:54 pm

DSB07 indicates oil pressure sensor. Temporarily fix for me is to skip self test by hitting start as early as possible after ignition on, new sensor in the mail.

Also think you are having two unrelated issues unless your oil pickup is really bad.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
Yahu
Tanabuso
Tanabuso
Yahu


Posts : 84
Join date : 2022-02-06
Age : 60

Weird start issue Empty
PostSubject: Re: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1Fri Dec 16, 2022 4:12 am

Thumbs Up
dekrause wrote:
Nie wydaje mi się żeby to był problem z czujnikiem ciśnienia oleju.
Prawdopodobnie jest to spowodowane wtryskiem lub problemem z zapłonem tego jednego cylindra.
Ja bym najpierw sprawdził podmianę elementów zapłonu takich jak kabel, cewka zapłonowa, świeca zapłonowa
a następnie prawidłowe podłączenie wszystkich z nich. Możesz łatwo zmienić cewkę zapłonową
z jednej strony na drugą, aby zobaczyć, czy problem zmienia się z jednej strony na drugą.
Back to top Go down
lcjohnny
GRiSO Capo
GRiSO Capo
lcjohnny


Posts : 1438
Join date : 2016-01-25
Age : 68

Weird start issue Empty
PostSubject: Re: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1Fri Dec 16, 2022 5:06 am

dekrause wrote:
I don´t think this is a primilarily issue of the oil pressure sensor.
Likely it is caused by a injektion or a ignition issue of this one cylinder.
I would first check replace ignition elements like cable, ignition coil, sparkplug
then propper connection of all of them. Easily you can change the ignition coil
from one side to the other to see whether your problem change from one side to the other.

I think this is good advice - when i had an ecu problem the only fault that showed on diagnostics was an oil pressure sensor in the "Memo" column
Back to top Go down
Sponsored content





Weird start issue Empty
PostSubject: Re: Weird start issue   Weird start issue Icon_minitime1

Back to top Go down
 
Weird start issue
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Start issue :-(((
» Weird shit we don't understand???
» weird noise and knocking
» idle issue
» weird click when slow speed braking

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GRiSO ghetto :: The Ghetto :: GRiSOLOGY-
Jump to: